Vrei o viata lunga pentru laptopul tau? Afla ce trebuie sa faci!

Foarte multe persoane, in ultimii ani, renunta la calculator in favoarea laptopului. Acest lucru este de inteles, daca te gandesti ca aceste device-uri au ajuns sa fie la fel de performante ca predecesoarele lor. Insa, pe langa performanta, acestea au avantajul de a avea dimensiuni mult mai reduse, de a avea incorporate alte accesorii, cum ar fi tastatura, boxele, si de a fi mobile.

 

Bineinteles, laptopurile au nevoie de o atentie speciala, mai ales datorita caracteristicilor diferite. In cazul in care ai achizitionat un gadget foarte performant, in mod sigur, vei dori ca acesta sa functioneze la capacitate maxima, cat mai mult timp posibil.

Afla cum poti avea grija de laptopul tau pentru a te bucura de el pe deplin!

  • Instaleaza programe si antivirus cu licenta
Informatia zilei:  Cum micsorezi consumul de memorie din Chrome

Desi exista multe persoane care isi doresc sa ocoleasca acest pas, prin instalarea programelor fara licenta, pe care le gasesc gratis, acest lucru nu este deloc recomandat. In primul rand, este ilegal, iar in al doilea rand, sistemul nu va functiona niciodata la fel de bine. In plus, protectia laptopului, antivirusul, nu va reusi sa ofere serviciile complete pentru care a fost instalat. Daca iti doresti ce e mai bun pentru laptopul tau, intra AICI si verifica oferta disponibila. Nu uita, daca instalezi programe ale caror origine este indoielnica, pe termen lung, va fi mai costisitor si mai enervant decat daca instalezi, de la bun inceput, programe licentiate.

  • Nu uita de intretinere

La cateva luni, este recomandat sa cureti laptopul si sa verifici toate componentele, pentru a te asigura ca totul este in regula. Praful se va aduna in multe locuri, cum ar fi ventilatia, difuzoarele, intrarile USB sau mufele pentru casti si microfon. Acest lucru va ingreuna functionarea aparatului. De asemenea, daca observi anumite probleme, este bine sa le rezolvi cat mai repede cu putinta. Daca ai un laptop HP, de exemplu, pe https://salut-it.ro/service-laptop-hp vei avea parte de servicii rapide, de calitate, de care vei fi foarte multumit. Nu amana repararea laptopului, ia masurile necesare in cel mai scurt timp, pentru a nu se agrava!

Informatia zilei:  Apple intra in cursa pentru lansarea unui smartphone pliabil! Pregateste un iPhone incredibil

  • Ai grija la transport

Cel mai mare avantaj al unui laptop este faptul ca il poti lua cu tine oricand si oriunde ai nevoie. Fara sa ocupe prea mult spatiu, acesta te va ajuta intotdeauna sa iti rezolvi treaba, indiferent ca esti acasa, pe canapea sau in drum spre munte. Pentru a te bucura pe deplin de aceasta caracteristica, trebuie sa ai grija cum manevrezi device-ul in momentul folosirii si, mai ales, in momentul transportului. Utilizeaza gentile speciale, care asigura foarte bine protectia, ori buzunarele speciale pe care majoritatea ghiozdanelor le au. Nu tranti geanta, nu o depozita la temperaturi extreme sau in conditii de umiditate.

Informatia zilei:  Google va oferi stirile in 2018 in format de Stories

Nu face compromisuri cand vine vorba de calitatea accesoriilor si a programelor pe care le utilizezi pentru laptopul tau! In felul acesta, te vei bucura o perioada indelungata de device-ul tau, fara sa iti faci griji!