Vitamina C pentru TEN! Iata DE CE sa o folosesti!

Indiferent de forma sa, vitamina C ofera protectie antioxidanta puternica, tinand la distanta efectele nocive ale radicalilor liberi, care duc la imbatranirea prematura a pielii. Asta stiai deja… Noi iti spunem, totusi, mai multe.

Iata TOT ce TREBUIE sa stii!

Nu ai nevoie de multe vizite in cabinetul medicului dermatolog ca sa afli cele 3 teorii mari si late in privinta ingrijirii pielii:

1. FPS-ul nu trebuie sa lipseasca in nicio zi din an, indiferent de vreme. (Afla cum alegi FPS-ul in functie de tipul pielii tale.)

2. Consumul zilnic de apa nu garanteaza o hidratare perfecta a pielii.

3. Vitamina C, aplicata pe ten in fiecare dimineata, este un antidot atat pentru stres, cat si pentru aspectul fetei.

Informatia zilei:  Beneficiile mai putin cunoscute ale expunerii la soare

Sa ramanem la punctul 3 si sa-l dezvoltam putin, zic. Asa cum bine stii, cei mai puternici factori generatori de radicali liberi sunt factorii de mediu, de care nu putem scapa, din pacate – radiatiile solare, poluare, oxigen s.a.m.d. – si care iau cu asalt pielea in fiecare zi.

Insa aici vitamina C ne poate ajuta. Apropo, acest ingredient, spre deosebire de retinol, este printre putinele care sunt potrivite tuturor tipurilor de piele.

In primul rand, ingredientul reduce aspectul petelor maronii si a celorlalte tipuri de daune solare, contribuie la stimularea productiei de colagen, estompeaza petele rosii postacneice (prin imbunatatirea raspunsului natural de vindecare a pielii) si sporeste mecanismele de aparare a epidermei.

Informatia zilei:  Avantajele epilarii definitive: parul creste iar sau scapam de el, pentru totdeauna?

Fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti existenti, vitamina C se comporta precum un extinctor, care „stinge” si alte probleme ale pielii, cum ar fi inflamatiile si iritatiile, de pilda.

Mai mult, ingredientul este perfect in lupta impotriva discoloratiei pielii, in mod special la persoanele care isi doresc sa scape de petele inchise la culoare de pe ten.

Acidul ascorbic, cunoscut si ca acidul L-ascorbic, este cea mai documentata forma a vitaminei C cand vine vorba despre beneficiile aduse pielii. Este un ingredient la fel de puternic si atunci cand este combinat cu alti antioxidanti, si atunci cand este folosit singur – dar in concentratii mari, de 15% sau 25%, concentratii ce pot fi benefice pentru problemele persistente.

Informatia zilei:  Aceasta e culoarea de par pe care trebuie sa o porti in 2017

Toti antioxidantii, inclusiv vitamina C, sunt vulnerabili si se destabilizeaza cand sunt expusi aerului si luminii. Daca vrei sa beneficiezi de efectele lor pentru o perioada mai indelungata, alege doar acele produse care sunt ambalate in recipient opac si cu pompita, pentru a pastra stabile ingredientele!

Sursa: https://www.marieclaire.ro/de-ce-sa-aplici-zilnic-vitamina-c-pe-ten/