Viitorul medicinei consta in cipuri implantate in creier

Inovatiile tehnologice, cum ar fi Neuralink de la Elon Musk si alte interfete creier-calculator (BCI), ar putea imbunatati intr-o buna zi inteligenta umana, memoria si comunicarea. In timp ce tehnologia este atragatoare, in practica, gandul de a avea un cip implantat in creier nu este tocmai usor de digerat.

Un neoro-sistem, numit BrainQ, are o abordare mai putin invaziva prin care integreaza creierul uman in tehnologie. In loc sa utilizeze implanturi, BrainQ foloseste masini EEG care inregistreaza activitatea electrica din creier. EEG este o metoda de monitorizare care inregistreaza activitatile electrice ale creierului.

Informatia zilei:  Care sunt alimentele pe care trebuie sa le consumi, in functie de varsta?

EEG-urile au mai fost utilizate in acest mod si de alte grupuri care lucreaza cu pacienti paralizati. BrainQ spera ca tehnica lor ar putea atinge obiective similare pentru imbunatatirea vietii pacientilor cu accidente vasculare sau cu probleme ale coloanei vertebrale.

Compania are cateva obstacole peste care trebuie sa treaca inainte ca tehnologia lor sa poata fi pusa la dispozitie pentru uz medical. In primul rand, va trebui sa finalizeze cu succes studiile clinice la om. Apoi, tehnologia va trebui sa obtina aprobarea FDA pentru a fi comercializata in SUA.

Informatia zilei:  Afla AICI cum sa te deplasezi cat mai ecologic!

Provocarea finala si poate cea mai dificila pentru BrainQ va fi sarcina continua de a concura cu toate celelalte companii care incearca sa creeze o tehnologie asemanatoare EEG. In timp ce companiile ca NeuroLutions si NeuroPace vor fi competitori globali in ceea ce priveste tehnologia in sine, BrainQ pare sa fie liderul dezvoltarii de aplicatii care se concentreaza asupra pacientilor cu accident vascular cerebral si a coloanei vertebrale.

Informatia zilei:  Depresia de sarbatori. Exista! Cum poate fi ea combatuta?

Compania spera ca tehnologia va fi disponibila pe piata americana pana in 2020. Assaf Lifshitz, purtatorul de cuvant al companiei BrainQ, a declarat ca, in viitor, compania spera sa foloseasca tehnologia pentru a colecta date si pentru a imbunatati rezultatele pentru pacientii cu Alzheimer si pentru mai multe boli specifice copiilor.

Multumiri Playtech pentru informatiile oferite pentru realizarea acestui articol.