Tehnologia avansata favorizeaza transporturile mai ieftine. Iata cum

Pe masura ce tehnologia avanseaza si vehiculele autonome castiga teren, costul transporturilor s-ar putea schimba la randul sau.

Poate ca esti sofer, poate iei transportul in comun sau poate amandoua. Cert este ca, mai mult ca sigur, stii deja cum este sa platesti pentru bilete si abonamente, cum este sa fii taxat pentru parcare si care este treaba cu pretul combustibililor. Insa aceste costuri s-ar putea schimba cu tehnologiile care avanseaza si cu compania Passport, care se ocupa de partea tehnica a acestor tranzactii.

Informatia zilei:  Care este rolul unei cisterne pentru transportul laptelui intr-o afacere in zootehnie?

Passport a primit o investitie de 43 de milioane de dolari din partea Bain Capital Ventures. Intentia este de a extinde serviciile de tranzactii pe masura ce orasele lumii cresc si dezvolta noi tehnologii. Un rol important l-ar putea avea tehnologiile mobile, care ar putea influenta si infrastructura urbana, dar si modul in care platim pentru transport. Mai mult, schimbarea taxelor ar putea schimba si veniturile incasate de guvern.

Trebuie insa sa luam in considerare si evolutia masinilor automate. Ele ar putea reduce si elimina accidentele si parcarile ilegale. Acest lucru ar insemna noi reguli si legi care sa se muleze pe noile tehnologii si pe costurile pe care le implica acestea.

Informatia zilei:  Scapa de stresul de la birou in 5 minute!

O intrebare fireasca este daca vom ajunge sa platim mai mult pentru aceste noi sisteme. Ar putea fi posibil, potrivit celor de la Passport. Ei vor ca orasele sa monitorizeze traseele soferilor si sa ii taxeze in functie de drumurile folosite – mai exact, cand si cat de des sunt ele folosite.

Informatia zilei:  Mi-am deschis o spalatorie auto. Primul lucru cumparat? Detergentii auto!

Intr-un viitor in care planul Passport functioneaza, cartelele de metrou si amenzile pentru viteza ar putea fi istorie. Taxele ar putea veni in schimb din taxele percepute pe istoricul auto al fiecarui sofer. Astfel, nu vom plati cu adevarat mai mult, daca luam in considerare ca nu vom mai plati bilete si parcari.

Materialul poate fi regasit si pe site-ul celor de la playtech, carora le multumesc pe aceasta cale pentru informatia oferita