Te muti in casa noua? Uite ce nu trebuie sa-ti lipseasca!

In zilele noastre oamenii isi schimba locuinta mai frecvent ca niciodata. Fie ca te muti dintr-un   apartament inchiriat in altul, fie ca ai castigat la loto si acum iti permiti achizitionarea casei mult visate, este important sa te simti confortabil in spatiul nou in care vei locui pentru o buna bucata de vreme.

mutare in casa noua
Sentimentul de proprietate si apartenenta este vital pentru omul secolului XXI. Intr-o epoca a vitezei, in care activitatea profesionala, iesirile cu prietenii si timpul pe care il petrecem cu familia ne acapareaza in mare parte timpul liber, nevoia de a relaxare a devenit imperativa. Din acest motiv, spatiul in care locuim trebuie sa ne faca sa ne simtim confortabili, sa fie personalizat in functie de preferintele si hobby-urile pe care le avem si fie un indiciu expresiv al personalitatii noastre. Atunci cand ne mutam in casa noua, acesta este primul lucru pe care il avem in vedere: sa transformam noua locuinta in “acasa”. Cum facem acest lucru? Instinctiv, primul aspect la care ne gandim este decorul interior si alegerea unei mobile potrivite, care sa fie pe gustul nostru.

Informatia zilei:  Top 5 afaceri de succes cu produse traditionale romanesti

Modul in care este decorata o locuinta spune multe despre proprietar. De aceea, este recomandat sa nu ne grabim, ci sa alegem cu grija obiectele de mobilier. Ar fi bine sa vizualizam dinainte in mintea noastra cum va arata noua casa, pentru ca acest lucru ne va ajuta la repartizarea si combinarea pieselor de mobilier. Astfel, atmosfera din noua locuinta va avea o nota personala.

Cum sa-ti transformi noua casa in “acasa”

living

Spatiul in care te intorci la finalul unei zile lungi si obositoare trebuie sa fie aranjat dupa placul tau si sa iti faca placere sa petreci timp acolo. Pentru ca activitatile pe care le desfasuram zilnic ne consuma o cantitate mare de energie, cand ne intoarcem acasa tot ce vrem sa facem este sa ne relaxam, sa ne simtim confortabili si sa ne odihim cat putem de mult. Acasa este locul in care ne reincarcam bateriile.

Informatia zilei:  Cu ajutorul unui generator de curent penele de curent nu te vor mai deranja!

Iata cateva sugestii de mobilier de care este esential sa tinem cont atunci cand ne decoram noua casa:

  • Canapele extensibile pentru living. De cate ori nu ne-a vizitat un prieten in weekend si a promis ca sta doar 2-3 ore, dar nu a mai plecat? De fiecare data ii propunem sa doarma pe canapeaua din sufragerie, intrucat dormitorul este spatiul nostrum intim, insa living-ul este numai bun pentru primirea oaspetilor.

coltar-modern

  • Coltarele sunt si ele o optiune pentru decorarea sufrageriei. Spre deosebire de canapelele obisnuite, coltarele pot fi incadrate mai bine in spatiul din living. Mai mult decat atat, coltarele incurajeaza interactiunea dintre tine si prietenii tai. Forma lor este conceputa si executata intr-un unghi de 90 de grade si astfel va fi mai usor pentru tine si interlocutorul tau sa comunicati, deoarece veti sta fata in fata.
  • Alaturi de canapea, fotoliile completeaza in mod natural spatiul din living. Extensibile sau nu, ele reprezinta, impreuna cu canapelele si coltarele, garantia relaxarii si a odihnei de la final de zi.
Informatia zilei:  „ Du-te si inchide poarta!” sau mai bine pune automatizari la porti

Fiecare om isi va decora noua locuinta asa cum isi doreste. Poate opta pentru un stil modern, practic si simplist sau va prefera un decor traditional, pentru intreaga familie. Indiferent de aceste aspecte, canapelele si fotoliile nu pot lipsi dintr-un decor interior. Acestea sunt piesele de mobilier pe care le alegem cu mare atentie, dintr-o gama larga de astfel de produse. Le comparam intre ele si le testam de zeci de ori, doar pentru a fi siguri ca ne vor face sa ne simtim ca acasa.