STUDIU: Branza are acelasi efect ca HEROINA

Un studiu recent arata ca branza are acelasi efect asupra organismului ca heroina, motiv pentru care ne este atat de greu sa ne oprim din mancat.

Cercetatorii de la Universitatea Michigan au facut doua studii pe aproximativ 500 de persoane. In unul din studii, participantii au completat un chestionar pentru a afla daca sunt dependenti de mancare. Chestionarul includea intrebari de genul ,,Mananc pana cand imi este rau fizic”. Apoi, au primit o lista de 35 de mancaruri, de unde le-au ales pe cele care considera ca dau mai multa dependenta.

Informatia zilei:  STUDIU: Mancarea picanta iti prelungeste viata!

branzeturi

In al doilea studiu, participantii au fost rugati sa completeze un chestionar despre dependenta, unde au facut un top de alimente, in functie de cat de greu le este sa se opreasca cand le mananca.

Informatia zilei:  Psoriazisul - Despre Eczeme si terapia topica cu Mometazona Atb

Rezultatele arata ca pizza se afla pe locul 1 in topul mancarurilor sau alimentelor care dau dependenta. Dar ce face pizza atat de interesanta pentru noi? Nu doar ca este foarte procesata, dar contine si multa branza grasa. Autorii studiului sunt de parere ca, cu cat mancarea este mai grasa, cu atat mai mult da dependenta

Informatia zilei:  Ce sunt crampele musculare

In plus, branza contine anumite substante care au acelasi efect asupra organismului ca heroina sau morfina.

In acest moment este nevoie de mai multe studii pentru a afla exact cat de multa branza ne poate afecta creierul, insa iti recomandam sa nu exagerezi cu consumul acesteia.