Room escape-ul, un mod de evadare din cotidian

Bucurestiul este acaparat de un nou fenomen, care are la baza distractia si petrecerea timpului liber cu prietenii. Un concept relativ nou si-a creat drum printre celelalte atractii ale centrului vechi din Capitala si s-a transformat in cea mai cautata evadare din cotidian. Room escape-ul este in voga printre locuitorii Bucurestiului, cat si pentru vizitatori.

Cum evadezi dintr-un room escape?

escape room keyTransformandu-se rapid intr-o afacere de success, room escape-ul este un joc, care are ca si caracteristici principale misterul si strategia.

  • Odata ce te-ai decis sa cauti adrenalina impreuna cu prietenii tai, urmatorul pas este fiti inchisi intr-o camera, care are o anumita tema, de mult ori inspirata din filme sau legende.
  • In cadrul camerei vei descoperi mai multe obiecte si indicii, pe care trebuie sa le descifrezi, pentru a putea evada.
  • Pare simplu, insa totul trebuie facut contra-timp, iar, uneori, o ora trece prea repede.
  • Daca esti perseverant si ratiunea este secretul tau, vei reusi sa descoperi cheia, care te va ajuta sa deschizi usa si sa evadezi.
Informatia zilei:  Vanezi igiena completa a mainilor? Iata de ce si cum trebuie sa folosesti prosoapele de hartie!

Mai multe detalii despre room escape-uri

Asa cum spun detinatorii de room escape, jocul incearca sa surprinda o experienta cat mai reala de evadare, unui grup de doua, pana la sase persoane. Cei care participa vor fi nevoiti sa lucreze in echipa, sa colaboreze si sa se foloseasca de ratiune, pentru a iesi invingatori din acea camera.

Informatia zilei:  Escape room-ul - distractie si explorare

In cadrul camerelor misterioase, participantii vor gasi tot felul de indicii ascunse, ghicitori si mesaje ascunse, coduri si puzzle-uri, de aceea, atentia distributiva in acest joc este foarte importanta.

In cazul in care jucatorii se afla intr-un impas si nu mai gasesc niciun indiciu, organizatorii le sar in ajutor si le dau alte ghicitori suplimentare, ce au menirea de a ii ajuta sa se redreseze, iar in unele cazuri, este posibil sa le fie date si minute in plus, pana la 90, pentru a le da sansa sa gaseasca cheia si sa iasa invingatori.

Informatia zilei:  Atomizorul pentru eliminarea daunatorilor si insectelor - solutia pentru o cultura bogata si fructuoasa

Anumiti specialisti recomanda acest tip de distractie, mai ales acum, cand tehnologia a pus stapanire pe noi, pentru ca oamenii au sansa sa interactioneze fata in fata, sa colaboreze, sa lucreze impreuna pentru a cunoaste placerea reusitei si totul la un pret redus, fiind accesibil oricarui buzunar. De asemenea, inteligenta si intuitia sunt stimulate facand din acest joc o activitate recreativa.

Un joc stimulant, complex si distractiv, room escape-ul este potrivit pentru persoanele de toate varstele, iar organizatorii l-au transformat intr-o lume a aventurilor, pe care toata lumea isi doreste sa o cunoasca.