Romanii, ultimii din UE la sport si miscare. TOP Eurostat

Romanii sunt ultimii din Uniunea Europeana la practicarea sportului si a miscarii ca activitate de petrecere a timpului liber, conform unor date publicate joi de Biroul european de statistica Eurostat.

Doar 7,5% dintre romanii cu varste de cel putin 18 ani fac sport si miscare sau merg pe bicicleta cel putin doua ore si jumatate pe sapatamana, ca activitate de petrecere a timpului liber, conform datelor Eurostat de la nivelul anului 2014. Imagini pentru women sport

Informatia zilei:  Ce beneficii ofera cosmeticele bio pentru ingrijirea pielii

Bulgarii sunt pe penultimul loc in UE, cu un procet de 9%. Ceilalti vecini din UE, ungurii, stau mult mai bine ca noi: aproape 30% dintre adulti fac miscare cel putin 2 ore si jumatate pe saptamana.

Informatia zilei:  Fructoza - beneficii pentru organism

Media UE este de 30%. Varfurile la aceste activitati de sanatate si aspect fizic sunt Finlanda (54,1%), Danemarca (53,4%) Suedia (53,1%), Austria (49,8%) si Germania (47,3%).

Informatia zilei:  Depresia de sarbatori. Exista! Cum poate fi ea combatuta?

Din top lipsesc insa Belgia si Olanda, pentru care Eurostat nu a avut date disponibile.

Doua ore si jumatate de miscare pe saptamana, ca activitate fizica in timpul liber, reprezinta nivelul minim recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru o viata sanatoasa, in randul persoanelor de cel putin 18 ani.