Olimpicii romani au obtinut 5 premii la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica 2017

Lotul Romaniei a obtinut doua medalii de argint, doua medalii de bronz si o mentiune la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica (12 – 20 noiembrie, Thailanda).

Iata care sunt elevii premiati:

  • Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul National „Nicolae Balcescu” din Braila) si Robert-Gabriel Pascalau (Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta).
  • Andrei-Horatiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti) si Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul National „Stefan cel Mare” din Suceava) au fost medaliati cu bronz.
  • George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta) a fost distins cu mentiune.
Informatia zilei:  Cadrele didactice titularizate NU isi mai pot pastra posturile BLOCATE!

Echipa Romaniei, din care a facut parte si prof. Victor Paunescu (Colegiul National „Octav Onicescu” din Bucuresti), prezent ca observator stiintific, a fost coordonata de conf. univ. dr. Cristian Pirghie (Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava) si prof. dr. Petru Craciun (inspector de specialitate in cadrul ISJ Suceava).

Informatia zilei:  Cadrele didactice titularizate NU isi mai pot pastra posturile BLOCATE!

Competitia a reunit 219 participanti din 46 de tari.

Sursa:http://adevarul.ro/educatie/scoala/cinci-premiipentru-olimpicii-romani-olimpiada-internationala-astronomie-siastrofizica-2017-1_5a15680f5ab6550cb86ad6af/index.html