Motofierastraiele- o unealta a carei istorie incepe in urma cu aproape un secol

Motofierastraul este un fierastrau clasic pus in micare de un motor, care, de cele mai multe ori, este alimentat cu benzina. Datorita eficientei de care dau dovada in taierea lemnului, motofierastraiele sunt unele dintre cele mai des intalnite instrumente din gospodarii sau din silvicultura.

Prima oara cand s-a folosit un lant care sa se invarta in rosturile unei sine a fost in anul 1830, atunci cand germanul Bernhard Heine s-a intrebuintat de acest echipament pentru a taia in scop de cercetare stiintifica oase de om. In anul 1927, motofierastraiele intrau deja in productia de serie. La inceput, acestea erau manuite de doi oameni si se puteau folosi doar pentru a taia pe linia verticala, iar, in 1950, datorita progresului tehnic, acestea puteau fi deja operate de un singur om. De atunci si pana in prezent, motofierastraiele si-au pastrat principiul de functionare.

Informatia zilei:  Sunt N motive care stau la baza succesului in Ho.Re.Ca.

Care sunt principalele modele de motofierastraie de pe piata?

In zilele noastre, motofierastraiele au greutati reduse, manere ergonomice si lame a caror lungime de taiere poate depasi un metru.

In mediul online exista o multitudine de modele de tipuri de motofierastraie, fabricate de producatori cu o lunga traditie in domeniul silviculturii. Cele mai importante branduri care produc astfel de echipamentele sunt:

  • Stihl- aceasta companie germana a inventat primul motofierastrau electric din lume in anul 1926
  • Husqvarna
  • Maruyama
  • AL-Ko
  • Bosch

Unele dintre cele mai raspandite motofierastraie sunt cele care se adreseaza uzului casnic. Acestea sunt electrice, compacte si intrucat greutatea lor nu depaseste 5.5 kilograme sunt foarte usor de manuit. In dotarea standard a acestora intra un sistem de franare al lantului pentru a preveni un posibil accident, un buton care faciliteaza intinderea lantului atunci cand tensiunea acestuia este slabita si un maner ergonomic capabil sa asigure stabilitatea echipamentului in momentul folosirii.

Informatia zilei:  Cum sa te asiguri ca proprietatea ta nu va fi calcata de hoti

O alta categorie de motofierastraie este reprezentata de echipamentele electrice cu acumulator. Greutatea acestora este si mai mica, ceea ce inseamna ca anumite modele se pot manui cu o singura mana. Sunt ideale pentru taierea crengilor de copaci sau a puietilor.

Cele mai performante motofierastraie sunt alimentate cu benzina si sunt niste echipamente care se adreseaza profesionistilor intrucat sunt foarte puternice. Acestea sunt prevazute cu sisteme moderne care reduc vibratiile astfel incat bratele utilizatorului sa fie menajate si tehnologii care amelioreaza consumul de carburant si de emisii poluante. Carburatoarele echipamentelor se regleaza in functie de presiune, nivelul umiditatii, temperatura sau calitatea combustibilului. De asemenea, motofierastraiele din aceasta categorie sunt prevazute cu frane pe lant inertiale, pompe de ulei cu debit reglabil, sisteme care asigura pornirea uniforma, comanda monobloc si pot dezvolta pana la 10 cai putere. Lama acestora poate depasi lungimea de un metru, ceea ce inseamna ca sunt destinate lucrarilor extreme intrucat pot taia lemnul cu esenta dura.

Informatia zilei:  5 secrete daca vrei sa-ti cumperi o casa

 

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea unui motofierastrau puteti sa va indreptati atentia catre mediul virtual intrucat se gasesc foarte multe magazine online care comercializeaza echipamente destinate atat gospodarilor, cat si profesionistilor din domeniul silviculturii.