Idei de amenajare a camerei unui adolescent

Multi parinti stiu ca adolescenta este varsta importanta la care copii devin printre altele mai melancolici, indecisi si nesiguri. Fapt pentru care, copilului adolescent ii este mai greu sa ia decizii de unul singur pana si pentru cele mai marunte probleme. Fie ca este necesar sa-si aleaga imbracamintea intr-o zi obisnuita, fie ca este necesar sa se hotarasca in privinta facultatii pe care vrea sa o urmeze, tanarul adolescent ezita indelung inainte de a face o decizie.

Dificultatea luarii deciziilor este intalnita si la parintii acestor adolescenti, in cazul amenajarii propriei camere. Ce culoare a peretilor este mai buna? Dar alegerea nuantei de parchet laminat? Oare mobilierul va fi conform decoratiunilor si ii va fi pe plac? La astfel de intrebari, parintii au nevoie sa fie ghidati pentru a lua cele mai bune decizii.

Bean Bag pentru Camera Jocuri

De ce are nevoie un adolescent in camera lui?

In primul rand trebuie sa avem in vedere ca un adolescent este un elev ca si statut, care, pe langa spatiul sau de odihna, mai are nevoie si de o zona dedicata studiului. Asadar, pentru a fi mai usor de inteles, o camera de copil ajuns la varsta adolescentei trebuie sa aiba trei zone distincte bine delimitate:

  1. Locul de odihna alcatuit din canapea sau pat, in functie de preferinte si spatiu
  2. Locul pentru invatat alcatuit dintr-un birou, scaun si un spatiu de asezare a caietelor, cartilor, manualelor s.a.m.d.
  3. Locul de pastrare si depozitare a lucrurilor personale alcatuit dintr-un dulap incapator sau un dressing

Exceptand aceste trei locuri sau zone pe care orice camera a unui tanar trebuie sa le aiba conform spuselor specialistilor in design si psihologilor, se poate amenaja un loc de relaxare, compus dintr-o canapea sau un fotoliu din puf relaxant de pe site-ul www.lazyboy.ro/fotolii-puf-beanbags unde poate sta confortabil pentru a citi, pentru a se juca pe consola de jocuri preferata, pentru a asculta muzica sau pur si simplu sa stea de vorba.

Fotoliu Para pentru Jocuri Copii

Culorile cele mai bune pentru amenajarea camerei adolescentului

In afara de binecunoscutul si folositul bleu clasic sau albastru, care poate fi intalnit in majoritatea camerelor de baieti inca din frageda copilarie, sunt o multime de alte culori ideale si in trend pentru a crea o atmosfera placuta in camera adolescentului din ziua de azi:

  • Gri
  • Vernil
  • Portocaliu
  • Rosu
  • Bordo

Acestea sunt o parte dintre sugestiile recomandate de specialisti. Daca acestea sunt pe lista de culori “asa nu” a preferintelor lui se poate obtine combinatii optime care vor avea un rezultat placut din culori precum: alb si bej, alb si negru, bej si portocaliu, rosu si gri, alb si rosu, alb si vernil, gri si verde si lista poate continua. Pentru a obtine efectul perfect pe care-l va transmite camera atunci cand intra in ea, este recomandat ca fotoliul beanbag, canapeaua, mobila (in general) sa aiba aceiasi nuanta apropiata ca si restul incaperii.

Camera cu Fotoliu tip Para

Cel mai important lucru este sa se cunoasca de la bun inceput toate culorile preferate pentru efectuarea schimbarilor necesare.

Informatia zilei:  Te-ai gândit să amenajezi baia? Află care sunt avantajele și dezavantajele elementelor specifice