Google va oferi stirile in 2018 in format de Stories

In urma cu cativa ani, Snapchat a facut valuri in piata retelelor de socializare prin introducerea postarilor temporare intitulate Stories. Acum, vor ajunge pe Google.

Snapchat este departe de a deveni cea mai populara retea de socializare, iar la ora actuala se afla intr-un scandal de proportii din cauza schimbarilor radicale de interfata introduse in ultima saptamana. S-a creat pana si o petitie online pentru revenirea la vechiul mod de a face lucruri pe Snapchat. In acelasi timp insa, acea platforma online a inspirat giganti din online precum Facebook, Instagram sau WhatsApp.

Informatia zilei:  TOP 3 mituri despre iPhone demontate

A venit momentul ca Google sa fure o pagina din manualul Snapchat si sa ofere stiri in formatul povestilor temporare pe care le vezi in partea de sus a ecranului cand intri pe Facebook sau Instagram. Noul tip de stiri se vor incarca instant atunci cand le accesezi pentru ca vor folosi in spate algoritmul consacrat AMP (Accelerated Mobile Pages). Pornind de la aceasta premisa, numele produsului final este Googel AMP Stories.

In urma cu cateva luni, au existat zvonuri legate de introducerea acestei functii in cautarile tale pe Google de pe mobil. Acum avem o confirmare oficiala pe marginea subiectului detaliata pe blogul Google Developers. Gigantul din Mountain View a incheiat deja mai multe parteneriate serioase cu publicatii internationale pentru a stimula generarea de continut informational in noul format. Lista include CNN, Conde Nast, Hearst, Mashable, VOX Media si The Washington Post. In prima faza, Google va plati marile publicatii pentru a genera acest nou tip de continut, dar situatia ar trebui sa schimbe pe viitor.

Informatia zilei:  Imprimante second hand excelente pentru iubitorii de fotografiat

In rest, noile postari vor fi foarte similare cu ceea ce vezi pe Snapchat, cu mentiunea ca nu vor veni de la prieteni. In schimb, vor include un fel de stiri temporare menite sa expire dupa 24 de ore, la fel ca pe orice alta retea de socializare care a implementat povesti. Momentan, nu este foarte clar cum vei da peste Google AMP Stories online, dar ar trebui sa le vezi daca initiezi o cautare pentru o anumita publicatie.

Informatia zilei:  Cum micsorezi consumul de memorie din Chrome

Toate detaliile le aflati si aici https://playtech.ro/2018/google-stiri-instagram-stories/