Două treimi din populația planetei are o boală cu transmitere sexuală

Bolile cu transmitere sexuală sunt mai comune decât crezi! Statisticile arată că două treimi din populația planetei are herpes.

Multe persoane refuză să folosească prezervativul în timpul actului sexual, iar altele nu sunt suficient de educate în privința sarcinilor nedorite și a bolilor cu transmitere sexuală pentru a înțelege cât de important este acesta. Din acest motiv, două treimi din populația planetei are herpes, iar multe dintre persoanele bolnave nici măcar nu știu asta.

Peste 3,7 miliarde de persoane sub 50 de ani (adică 67% din populația Pământului) este infectată cu herpes de tipul 1 (HSV-1), iar 415 milioane cu herpes de tipul 2 (HSV-2).

Informatia zilei:  Informatii de stiut inainte de o operatie de marire a sanilor

Probabil știi că herpesul de tipul 1 poate fi transmis chiar și prin sărut, iar cel de tipul 2 doar pe cale sexuală, însă multe persoane care nu știu că sunt infectate cu tipul 1 pot cauza creșterea celuilalt. Cum? Simplu, prin sex oral. Statisticile arată că peste 140 de milioane de persoane între 15 și 49 de ani au fost infectate deja cu versiunea genitală a primului tip de herpes.

Informatia zilei:  5 beneficii surprinzatoare ale otetului de mere

Dacă te întrebi cum e posibil ca multe persoane să nu știe că sunt infectate, ei bine, uneori boala nu are simptome. De aceea, este atât de important să mergi regulat la ginecolog, nu doar atunci când crezi că ai o problemă. De asemenea, folosește prezervativ, mai ales dacă nu ești 100% sigură că partenerul este „curat”.

Informatia zilei:  Gustari sanatoase intre mese recomandate de nutritionisti