Ceaiul de ghimbir si beneficiile sale pentru sanatate

 

Sanatatea se pastreaza traind sanatos, insa chiar si atunci cand te imbolnavesti, adu-ti aminte ca mama natura este un izvor nesecat de remedii pentru aproape orice tip de de afectiune.

Daca te numeri printre persoanele care spun NU medicamentelor, atunci plantele naturale sunt cea mai buna solutie pentru a-ti redobandi starea de bine. Majoritatea ceaiurilor din plante sunt benefice pentru mai multe afectiuni simultan, iar in aceasta categorie includem si ceaiul de ghimbir. Ai probleme digestive, inflamatorii sau de natura respiratorie? Ei bine, ceaiul de ghimbir poate ameliora sau vindeca aceste afectiuni si nu numai. Daca te-am convins, comanda online ceai de ghimbir.

“Tot ce este bun se gaseste in ghimbir” spune un proverb indian. Dar hai sa vedem exact ce este ghimbirul, ce contine si care sunt afectiunile pe care le vindeca sau amelioreaza. Ghimbirul este o planta erbacee originara din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eterice. Este apreciat si cautat datorita nivelului ridicat de vitamina C, magneziu si multe alte minerale. Fiindu-i recunoscute atat de multe beneficii, ceaiul de ghimbir a fost inclus in tratamente si cure.

Informatia zilei:  Stai prea mult pe scaun? Iata ce risti

O prima calitate a ceaiului de ghimbir este aceea de a combate greata. Daca urmeaza sa pornesti intr-o calatorie care iti poate provoca senzatia de greata (cum ar fi raul de masina), bea inainte o ceasca de ceai de ghimbir, pentru a preveni varsaturile, sau la primul semn de greata, pentru a calma simptomele.

Informatia zilei:  Solutii sanatoase pentru prevenirea imbolnavirii sanilor

De multe ori, starea de rau vine si de la anumite probleme stomacale. Iar in acest caz ceaiul de ghimbir poate face minuni deoarece este foarte util in imbunatatirea digestiei, cresterea absorbtiei de alimente, diminuarea balonarii. La unele persoane, ceaiul de ghimbir ajuta la cresterea apetitului alimentar.

Si daca tot am adus in discutie problemele inflamatorii, ei bine, ceaiul de ghimbir poate fi un remediu sigur deoarece are proprietati anti-inflamatorii. Naturistii il recomanda si pentru uz extern, adica pe anumite parti ale corpului (de exemplu, pentru articulatiile inflamate).

Printre efectele terapeutice ale ceaiului de ghimbir se numara si acela de ameliorare a congestiei asociate cu raceala. Cu siguranta, cel putin partial, va rezolva problemele respiratorii cauzate de diverse viroze. Ceaiul de ghimbir mai este recomandat si pentru problemele respiratorii cauzate de alergiile de mediu.

Informatia zilei:  Apa de izvor, direct de la robinet! Denitrificatoarele te ajuta sa scapi de toate impuritatile din apa

Datorita continutului bogat de vitamine, minerale si aminoacizi, ceaiul de ghimbir ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, care, la randul sau, ajuta la reducerea problemelor cardiovasculare. Un alt efect benefic este acela ca impiedica depunerea de grasime in artere, astfel prevenindu-se atacurile de inima si accidentele vasculare cerebrale.

La final, amintim si alte efecte ale ceaiului de ghimbir care ar putea sa te convinga sa il folosesti cat mai des: intarirea imunitatii, scaderea nivelului de stres si a tensiunii, reducerea nivelului de radicali liberi din organism si detoxifierea ficatului.