Ce este şi cum se serveşte CAVIARUL

Caviarul este cunoscut în întreaga lume ca fiind mâncarea preferată a celor bogaţi şi celebri. Ce este, de fapt, acest caviar şi de unde şi-a căpătat un asemenea renume?

Preparatul pe care îl denumim „caviar” reprezintă, de fapt, icrele nefertilizate ale peştilor sturioni.

Prepararea şi servirea caviarului sunt operaţiuni care se efectuează relativ uşor, însă cei care aleg să le servească invitaţilor pretenţioasele icre negre, trebuie să ia măsuri speciale pentru a asigura prospeţimea acestora.

Informatia zilei:  Locuiesti in sectorul 2? Comanda mancare la domiciliul tau si incanta-ti papilele gustative cu un amalgam de savori

Pentru ca experienţa degustării să fie un festin pentru papilele gustative, caviarul trebuie servit rece, preferabil aşezat pe gheaţă mărunţită.

Aspectul caviarului depinde, în mare parte, de preferinţele personale. Există gazde care oferă invitaţilor caviar direct din cutia în care preparatul se află la achiziţionare, în general fără capac, pentru a nu se afla originea icrelor.

Alte gazde preferă o prezentare mai sofisticată şi servesc caviarul din vase fabricate din cristal sau porţelan scump. Atunci când le oferiţi invitaţilor icre negre sau roşii, chiar şi lingura cu care le serviţi este importantă.

Informatia zilei:  Amenajari: TOTUL despre alegerea corecta a mobilei de sufragerie

Se spune că o lingură obişnuită, de metal, nu este potrivită pentru caracterul sofisticat al preparatului, aşa că, pretenţioşii servesc icrele cu linguri speciale, făcute din carapace de broască ţestoasă.

O alternativă pentru servirea caviarului este prepararea unor şandvişuri sofisticate, care au drept ingredient principal icrele.

Informatia zilei:  Incearca noi coafuri, in functie de tipul tau de par

Acestea pot fi servite ca aperitiv, înainte de cină, pe felii subţiri şi mici de pâine de secară ori seminţe sau pe biscuiţi speciali. Dacă organizaţi o petrecere nu neapărat pretenţioasă, dar ţineţi să serviţi caviar, puteţi prepara sandvişuri punând icrele negre pe felii de pâine toast, alături de ou fiert, tăiat mărunt.

Pentru a potenta gustul deosebit al caviarului, va trebui să vă serviţi invitaţii cu o şampanie din cele mai bune.