Camera copilului – un loc de joaca sau de odihna? Cat de convenabil este sa renunti la patut?

Cand suntem pe cale sa devenim parinti, nimic nu este mai important decat copilul nostrum. Daca pana atunci propriile noastre persoane erau pe primul loc in orice activitate pe care o indeplineam, din momentul in care micutul vine pe lume, el va reprezenta centrul universului nostru! Ei bine si cum niciodata nu am mai fost pusi in ipostaza de a fi parinti, parca avem nevoie de un ghid cu sfaturi de bun simt pentru a oferi prichindelului nostru o copilarie plina de farmec. Primul lucru pe care il avem in vedere inainte de nastere este organizarea camerei copilului, iar cel mai important accesoriu din aceasta incapere este evident, locul in care va dormi! Daca te gandesti ca trebuie sa renunti la patut, atunci cei transforma de fapt camera copilului intr-un loc de joaca si in consecinta, pe cel mic il vei adormi chiar in patul tau (un lucru nerecomandat de specialisti!). Daca vrei sa fii un parinte responsabil pentru dezvoltare armonioasa a micutului, descopera ce trebuie sa ai in vedere adunci cand alegi patutul pentru copilul tau pentru ca acesta sa se simta in largul sau inca din prima zi in care il vei aduce acasa 🙂 .

Informatia zilei:  Poti sa alaptezi dupa operatia de augmentare mamara?

Cum NU trebuie sa alegi patutul pentru camera copilului?

Evident, niciodata nu trebuie sa alegi patutul copilului in functie de pretul pe care il are. De ce? Pentru ca siguranta, confortul si dezvoltarea sa sunt mult mai importante decat o suma de bani! In al doilea rand, trebuie sa alegi accesoriul pentru camera in functie de varsta micutului, astfel ca nu trebuie sa te avanti in achizitionarea unui patut pe care ti se pune pata!

Informatia zilei:  Vrei sa scapi de blocajele energetice si sa fii in echilibru cu tine si Universul? Acupunctura este calea de ajutor!

Acum, trecand la lucruri mult mai serioase, patutul pe care il vei cumpara pentru bebe nu trebuie sa fie un pericol pentru sanatatea sa! Ce inseamna acest lucru? Pai, de cele mai multe ori vei gasi zeci de modele care ii vor pune siguranta in pericol datorita cadrului nefinisat corespunzator sau datorita instabilitatii patutului, intrucat calitatea materialelor este mult prea slaba pentru a sustine greutatea! Cum iti vei da seama care este patutul potrivit copilasului tau! Acele accesorii care detin certificate de atestare precum ca au fost testate de catre institutiile specializate, iar in acest sens patuturile perfecte pentru camera micutului le gasesti intrand pe ibebe.ro!

Informatia zilei:  Cele mai bune torturi la comanda se gasesc la Cofetaria Armonia

Un parinte responsabil cauta intotdeauna un patut care sa aiba:

  • Zabrele pentru protectia micutului, atat in timpul somnului, cat si pe toata durata zilei
  • Laterale suficient de inalte pentru a oferi siguranta celui mic
  • O saltea confortabile pentru a permite coloanei vertebrale sa se dezvolte intr-un mod armonis. Ea trebuie sa fie testata dermatologic pentru a asigura protectie antifungica si antialergica, cat si proprietati anti-umezeala.
  • Un cadrul stabil, realizat din materiale calitative
  • Un design modern pentru a se integra in tematica camerei

Daca vrei sa fii un parinte responsabil sis a indeplinesti cu acuratete fiecare cerinta din etapele de crestere ale copilului tau, iti recomanda aceasta carte in care vei regasi multe informatii despre cum trebuie sa fie patutul celui mic!