Asigurati-va bunurile cu o polita Cargo si stati linistiti

Detineti o companie care se ocupa cu transportul de marfuri? Ce fel de transport? Maritim, naval sau aerian? Va temeti pentru siguranta bunurilor transportate atunci cand angajatii firmei se ocupa de procesul de incarcare sau de descarcare al marfii? Atunci cand are loc transportul unor bunuri cu un tir de-al vostru va macina ideea ca intotdeauna este cu putinta ca marfa transportata sa se degradeze? Este nevoie doar de o curba mai stransa pentru ca acest lucru sa se intample.

Orice transport prezinta un anumit grad de risc

asigurare cargo

Constientizati faptul ca, oricand in timpul unui transport, exista un mare potential de risc, ori de avariere a marfii, ori de distrugere a acesteia, ori de furt si ca aceasta posibilitate nefavorabila, in ciuda profesionalismului, a atentiei sau a simtului de raspundere ridicat, nu poate fi prevazuta in totalitate? Poate este timpul sa faceti o asigurare cargo, atat pentru linistea voastra, cat si pentru siguranta marfii.

Sunt bine cunoscute stirile de la o anumita ora. Nu de putine ori, in momentul in care se deschide televizorul, ni se prezinta -cu lux de amanunte- accidente, furturi si consecintele acestora: pagube materiale din cauza carora o afacere profitabila, realizata cu sudoare fruntii sau cu pretul nervilor tociti, are certitudinea falimentului. In majoritatea situatiilor prezentate, sunt implicate tirurile de marfa.

Cele mai numeroase accidente din domeniul transportului de marfuri se intampla in cazul transporturilor terestre. Fie soferul are un moment de neatentie, fie nu este apreciata corect viteza de intrare in curba, fie se adoarme la volan, fie atunci cand se descarca marfa are loc o defectiune a echipamentului folosit in acest proces, care duce, bineinteles, la pagube. Pentru a minimiza efectele acestor situatii, este necesara procurarea unei asigurari cargo.

Un alt caz. Soferii de tir care transporta marfa pot strabate distante lungi, trecand prin mai multe granite. De multe ori, acestia nu gasesc locuri de innoptat. Parcurg drumuri, pe marginea carora nu exista benzinarii sau locuri special amenajate. Cand parcheaza pe unde nimeresc se intampla ca acestia sa fie jefuiti.

Pecetea unei surprize neplacute consta in faptul ca aceasta -oricat de bine s-ar cunoaste etapele implicate in procesul de transport, oricat de bine ar fi pus la punct un plan, indiferent de intuitia sau de atentia actionarului sau a soferului- are o latura care nu se poate controla si care ne este tainuita. Doar este o surpriza. Astfel, pentru a reduce la zero consecintele nefavorabile ale unei suprize nefavorabile, procurati-va o asigurare cargo.

Ce riscuri sunt asigurate de polita cargo?

Asadar, intrucat deasupra firmelor de transport terestru, naval sau aerian pluteste un numar mare de posibilitati vitrege, managerii sau actionarii acestora, pentru a preintampina o situatie nefericita, isi achizitioneaza o asigurare cargo, care este valabila in urmatoarele cazuri:

  • Atunci cand in urma incendiilor sau a explozilor sunt distruse sau pierdute bunurile
  • Atunci cand o ambarcatiune se scufunda sau se rastoarna
  • Atunci cand tirul se rastoarna
  • Atunci cand o nava are o coliziune cu un alt obiect
  • In cazul in care bunurile sunt descarcate intr-un port refugiu, din cauza unei situatii de urgenta
  • Atunci cand marfa este aruncata peste bord de valuri
  • Atunci cand apa intra in container sau in spatiile de depozitare

Astfel, cu asigurarea Cargo, esti in siguranta. Poti dormi linistit, fara sa mai ai batai de cap si in acest sens.