Anvelopele Viitorului: Cum vor arata si ce avantaje vor aduce?

Viitorul inseamna o transformare totala in lumea anvelopelor, acolo unde producatori importanti se bat pentru a detine suprematia.

Conform specialistilor, anvelopele viitorului vor avea cel putin cinci lucruri distincte fata de cele clasice, cu ajutorul carora masinile ruleaza in prezent. Si in caz ca era curios cat cauciuc din productia totala mondiala se foloseste la anvelope, ei bine, intre 65 % si 70 % din productia totala este folosita ca materie prima pentru producerea anvelopelor de masini. Cauciucul natural este folosit atare ca polimer sau sub forma de amestec cu cauciucul sintetic.

Informatia zilei:  Baterii auto Audi A6 de la Neobat.ro – pentru ca masina sa functioneze perfect

Functii pe care ar trebui sa le stii despre anvelopele viitorului

  • Anvelopele nu vor mai exploda si nu vor mai ramane fara presiune intrucat nu vor mai contine niciun pic de aer la interior.
  • Gumele cu care vor fi echipate automobilele din anii ce vor veni vor fi suficient de flexibile astfel incat vor putea absorbi impactul cu eventualele denivelari. Totodata, pe suprafata neteda acestea vor rula perfect.
  • Cauciucurile vor avea, cel probabil, un cip incorporat care va transmite informatii computerului de bord.
  • Anvelopele viitorului vor fi alcatuite din materiale 100% reciclabile si vor avea un termen de garantie de cel putin 50 de ani.
  • Pentru a reduce zgomotele din automobil, unii producatori au echipat deja anvelopele cu un strat „absorbant” asemanator unui burete, in interiorul anvelopei, pentru a reduce zgomotul din habitaclu.
Informatia zilei:  Kit de ambreiaj: pentru ca revizia sa mearga ca unsa. Revizieshop.ro il comercializeaza

In ceea ce priveste anvelopele de iarna, ca tot e sezon, acestea sunt mai vechi decat ai crede. In 1934, in Nokia, Finlanda, Nokian Tyres a inventat prima anvelopa de iarna din lume: Nokia Kelirengas. Aceasta era o anvelopa pentru camioane. In 1936 apare prima anvelopa de iarna din lume proiectata special pentru automobile, Hakkapeliitta.

Informatia zilei:  3 Elemente SEO importante pentru optimizarea PROFESIONISTA a website-ului tau

Cat despre inventia propriu-zisa a anvelopelor, Charles Goodyear descopera intamplator vulcanizarea, pe care o breveteaza in 1844. In 1860, Charles William obtine separarea izoprenului. Alte inovatii industriale sunt aduse de francezul Gustave Bouchardat in 1880 si de englezul William Tilden in 1884. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este stimulata productia de cauciuc sintetic pentru inlocuirea cauciucului natural.

Detalii https://playtech.ro/2018/functii-anvelope-viitor/