Angajatii isi doresc birouri mai spatioase si lumina naturala

Un studiu efectuat recent arata ca angajatii au o gramada de lucruri pe care si le-ar dori la actualul loc de munca si care, odata indeplinite, le-ar aduce satisfactie si mai multa randament. Chiar daca ne vine greu sa credem, lucruri simple precum felul in care este construit ambientul isi pot spune cuvantul in tot ceea ce inseamna dezvoltarea in cadrul firmei. Asadar, la ce trebuie sa fie atenti managerii, pentru ca angajatii sa fie tot mai productivi?

munca de birou

Lucrurile marunte sunt detaliile care conteaza

Desi patronii sunt de parere ca subordonatii lor viseaza doar mariri salariale, acest lucru nu este adevarat. Pe langa motivarea financiara, angajatii mai au nevoie si de alte stimulente. Hai sa vedem, in continuare, care ar fi acestea.

  • Curatenia. Spatiul in care lucreaza fiecare este important pentru persoana respectiva, asa ca produsele de curatenie si igiena nu trebuie sa lipseasca. Servetele, hartie igienica, produse de curatare a birourilor si a calculatoarelor, precum si odorizantele pentru incapere sunt cateva dintre produsele de care fiecare manager trebuie sa se ingrijeasca pentru a le pune la dispozitia angajatilor sai. Si cum produsele profesionale sunt de cea mai buna calitate, se poate comanda foarte usor hartie igienica disponibila pe Sanito.ro, magazinul online unde se gasesc toate cele necesare pentru intretinerea curateniei si a igienei in spatiile publice, dar si in birouri.
  • Lumina naturala. Pentru cei care muncesc toata ziua de la birou, lumina artificiala este daunatoare. Nu doar lumina de la ecranul computerului este rea pentru ochi, ci si lumina venita de la becuri. O lumina prea slaba sau prea puternica nu face decat sa aduca probleme de sanatate: probleme cu vederea, dureri de cap, de ochi, apatie, ajungand chiar si la stare de oboseala cronica. Asadar, alegand un spatiu cu ferestre si pozitionand birourile in dreptul lor, angajatii vor avea lumina naturala.
Informatia zilei:  Iata cum iti prezinti proiectul in fata sefilor!

lumina-naturala

  • Flori si plante naturale. Intotdeauna se vor bucura de ele, atat femeile, cat si barbatii. Acestea aduc o nota de natural intr-un birou, ajutand la relaxare si diminuarea stresului. Spre exemplu, este cunoscut faptul ca lavanda are un efect antidepresiv si calmant. De aceea, a creste lavanda in ghiveci, la birou, este una dintre cele mai bune idei. Bineinteles, un program de exercitii fizice, inainte de a incepe munca, este un alt aspect bun, pentru ca a fost demonstrat ca o zi inceputa cu un astfel de program aduce eficienta la locul de munca.
  • Culorile. Cromatica folosita intr-un birou de lucru este, si ea, extrem de importanta. de exemplu, un birou monocromatic va fi plictisitor; trebuie sa iei in considerare ca angajatii isi petrec mare parte din zi la munca, in acelasi loc si, odata cu trecerea timpului, totul devine o rutina. Inveseleste locul folosind culori vii, dar nu tipatoare, atat in ceea ce priveste mobilierul, cat si alte lucruri din decor.
Informatia zilei:  Cum sa cresti performanta companiei tale, foarte simplu?

Alte aspecte de care sa tii cont

teambuilding

Pe langa toate aceste lucruri, angajatii trebuie sa fie motivati si in alte feluri. Organizarea unui teambuilding, din cand in cand, ii va apropia pe acestia unii de ceilalti si ii va face sa creada si mai mult in valorile organizatiei in care lucreaza. Asadar, tine cont ca o vorba buna spusa la timp conteaza mai mult decat motivarea salariala, chiar daca nu pare!

Informatia zilei:  3 Elemente SEO importante pentru optimizarea PROFESIONISTA a website-ului tau