Aerul conditionat: MITURI si AVANTAJE

In vremuri caniculare, precum cele pe care le traim pe timp de vara, aerul conditionat a devenit o necesitate fara de care oamenilor le este din ce in ce mai greu sa traiasca, iar primul reflex este sa calmeze termometrul, cu ajutorul lui. Doar ca, folosit in mod abuziv, acesta contribuie la declansarea unor probleme de sanatate serioase. De aceea, este foarte important sa tii cont de modul in care trebuie intretinut.

aer conditionat

Este aerul conditionat atat de nociv precum se vehiculeaza?

 1. Avantaje
 • Folosit intr-un mod potrivit, acesta reprezinta un plus pentru sanatate. Este recomandata incarcarea freonului la o perioada de timp sau ori de cate ori este nevoie. Apeleaza la servicii de calitate, intrand pe site-ul https://electrician365.ro/incarcare-freon-aer-conditionat/ , unde poti consulta si preturile manoperelor.
 • Batranii si persoanele care au probleme cu inima pot trece mult mai usor peste o zi foarte calduroasa, pastrand in incepere temperaturi mai scazute, cu ajutorul aerului conditionat.
 • Acesta nu indeparteaza doar caldura, ci previne poluarea, indeparteaza praful, polenul, previne alergiile, crizele de astm si unele boli respiratorii.
 • Temperatura mai scazuta in incapere micsoreaza sansele aparitiei parazitilor si insectelor. In acelasi timp, contribuie la optimizarea calitatilor intelectuale si fizice.
Informatia zilei:  Top 5 afaceri de succes cu produse traditionale romanesti

In functie de ce servicii de montaj a aparatului de aer conditionat alegi, poti cere sfatul unui specialist cu privire la utilizarea corecta a acestuia si la piesele care necesita grija sau inlocuire pe parcurs. De exemplu, filtrul trebuie mereu curatat, deoaerece acesta retine cea mai mare parte din praf si microbi.

 1. Pericole si mituri
 • Folosit in exces si neintretinut asa cum trebuie, aerul conditionat poate provoca infectii la nivelul amigdalelor si la urechi.
 • Racelile pot sa apara, insa nu din cauza curentului, asa cum ai crede, ci din cauza microorganismelor, adica bacterii, ciuperci si toata gama de patogeni. Daca in casa este si un copil mic, este indicat ca aparatul sa nu fie montat in camera micutului, deoarece copiii sunt mult mai sensibili si, chiar daca aerul conditionat estefolosit in mod corespunzator, poate sa afecteze din cauza aerului rece.
 • Intr-o serie de componente, din cauza umiditatii, poate aparea contaminarea cu diversi microbi.
 • Un alt dezavantaj este faptul ca adauga un plus de zgomot la cel ambiental, ceea ce contribuie la poluarea fonica.
Informatia zilei:  Solutia optima pentru siguranta - Camerele de supraveghere de exterior

Prin urmare, doua lucruri pot imbolnavi o persoana: temperatura foarte scazuta si lipsa de igiena a aparatului de aer conditionat.  In cazul calatoriilor cu masina, este bine ca aerul conditionat sa fie indreptat spre picioare, iar intensitatea lui sa fie redusa cu 15 minute inainte de a cobori din masina, pentru a evita un soc termic.

 • Persoanele sensibile, de obicei, au de suferit din cauza curentilor sau a neadaptarii organismului la schimbarile bruste de temperatura. Aceste lucru duce la contracturi musculare si dureri, iar in timp, la afectiuni ale coloanei vertebrale.
 • Aerul rece si uscat nu afecteaza doar sinusurile, spre exemplu, dar si tenul. Acesta poate determina ca sindromul de ochi uscat sa isi faca aparitia si, de regula, medicii nu il recomanda persoanelor cu piele mai uscata.
Informatia zilei:  Cum iti amenajezi o garsoniera mica

Acestea fiind spuse, este absolut necesar ca atunci cand achizitionezi un aparat de aer conditionat sa tii cont de manualul de utilizare a acestuia. Este obligatoriu ca fibrele din aerul conditionat sa fie inlocuite la timp si trebuie verificata constant existenta unor cantitati de apa stagnata in sistemul de racire. Utilizat asa cum trebuie, aerul conditionat nu ar trebui sa creeze probleme ci, din contra, sa contribuie la sanatatea ta.