7 semne că nu ai băut suficientă apă și organismul este deshidratat

Medicii recomandă consumul a 1,5-2 litri de apă sau alte lichide pe zi. Desigur că această cantitate poate să fie mai mare dacă facem sport intens sau dacă afară sunt temperaturi foarte ridicate.

Corpul uman este format în proporție de 70% din apă, iar creierul conține aproximativ 85% apă. De aici rezultă că apa este o componentă foarte importantă, de aceea nu trebuie să uităm să ne hidratăm corespunzător.

Știați că următoarele semne ne arată că suntem deshidratați?

1. Durerea de cap

Dacă sunteți o persoană sănătoasă și aveți dureri de cap, acestea pot fi provocate de deshidratare. Atunci când organismul ajunge la un grad de deshidratare de doar 1%, apar durerile de cap. Acest lucru a fost dovedit de studii realizate de medicii americani.

Informatia zilei:  Simti de parca ai un nod in gat? NU este de glumit, poti suferi de o boala grava!

2. Îți este foame chiar dacă tocmai ai mâncat

Senzația permanentă de foame pe parcursul unei zile chiar dacă ai mâncat nu înseamnă că nu te-ai hrănit suficient, ci că nu ai băut destule lichide. Uneori organismul nostru este confuz și transmite semnale greșite. Dacă simțiți că apa nu vă hidratează, încercați să beți iaurt, o limonadă sau un ceai.

3. Constipația

De multe ori constipația este cauzată și de deshidratare. Este important ca organismul să primească suficiente lichide și fibre pentru o bună funcționare a colonului. fata tine in mana o sticla de apa

Informatia zilei:  Pielea uscata- remedii rapide contra problemelor stratului dermic

4. Gura uscată

Și acesta este un semn că organismul nu a primit suficiente lichide. Încercați ca atunci când sunteți la birou și sunteți atât de ocupați încât pur și simplu uitați să vă ridicați să vă luați un pahar cu apă, să aveți permanent un pahar cu apă pe birou și să beți apă o dată la fiecare oră.

5. Crampe musculare

Odată cu lipsa apei din organism, dispar și mineralele. Lipsa acestora cauzează crampe musculare mai ales atunci când facem exerciții fizice.

6. Urina este închisă la culoare

Cu cât urina este mai deschisă la culoare și mai clară cu atât organismul este mai sănătos și mai hidratat. Atunci când urina are o culoare închisă este un semn de deshidratare, dar și alte probleme medicale, de aceea este bine să fie consultat un medic de specialitate.

Informatia zilei:  Tot ce trebuie sa stii despre dermatita seboreica

7. Apariția palpitațiilor

Unul dintre semnele mai puțin cunoscute ale deshidratării sunt palpitațiile. Dacă simțiți că inima vă bate dintr-o dată foarte tare începeți să beți lichide. Dacă astfel de probleme apar frecvent, trebuie consultat un medic de specialitate pentru că pot fi și alte cauze.