6 Motive pentru care Oamenii BARFESC si Cum este CORECT sa Reactionezi in Astfel de Situatii?

Se intampla adesea sa fii barfita sau sa asisti la o discutie in care o persoana din anturajul tau este analizata cu minutiozitate si judecata? Cum sa reactionezi in astfel de situatii?

Micile rautati pe care le discuti cu o prietena si care vizeaza o persoana care nu este de fata intra in categoria barfelor. Atunci cand conversatia voastra graviteaza in jurul aceluiasi persoane pe care o analizati si o judecati, emitand rautati gratuite despre ea inseamna a barfi pe cineva. Inseamna a trada increderea persoanei respective si a raspandi informatii false si a emite judecati gresite cu privire la persoana care ti-a impartasit o parte din intimitatea ei.

Cercetarile arata ca persoanele care adora sa barfeasca au un nivel crescut de anxietate, generata de faptul ca nu sunt suficient de populare. tocmai pentru ca nu prezinta incredere. Barfele inofensive pot sa treaca neobservate, insa rautatile gratuite sau dezvaluirea unui secret pe care o persoana a avut incredere sa ti-l impartaseasca pot sa cauzeze foarte mult rau.

Informatia zilei:  Cinci feluri de a te intari in vointa

De ce barfesc oamenii?

De ce Barfesc Femeile

 • Ca sa se simta superiori

Cand nu ai incredere in tine, dar spui rautati despre alta persoana poti sa te simti bine pe moment. Acesta este un motiv pentru care anumite persoane aleg sa barfeasca pe toata lumea, deoarece emiterea unor judecati negative despre altii le confera pe moment senzatie de putere si de superioritate.

 • Pentru ca se plictisesc

Cand nu ai un bagaj solid de cunostinte generale si nu ai ce subiecte sa dezbati, se foloseste barfa pentru a capta atentia. Acesta este un alt motiv adesea folosit de persoanele care barfesc.

 • Pentru ca sunt invidiosi

Unele persoane barfesc pentru ca sunt invidioase pe talentul si popularitatea cuiva. Astfel, aleg barfa pentru a rani acea persoana.

 • Pentru a se integra intr-un anumit grup

Unii barfesc pentru ca altfel cponsidera ca nu pot sa faca parte dintr-un anumit grup.

 • Pentru a capta atentia

O persoana care barfeste se va simti pentru moment in atentia tuturor, atunci cand divulga un secret despre cineva.

 • Pentru ca sunt nefericiti

Pentru a-si ascunde propriile probleme, multe persoane aleg sa se concentreze pe problemele altora si sa emita judecati false.

Informatia zilei:  Balanta inclina catre mai multe activitati extrascolare si mai putine pastile de memorie

Este intotdeauna gresit sa-i vorbesti pe ceilalti?

Multe persoane au o curiozitate innascuta si simt nevoia mai mult sa cunoasca cat mai multe detalii din viata prietenilor si a cunoscutilor. Acest lucru nu este gresit, insa este foarte important sa nu denaturezi realitatea si sa nu judeci/insulti pe cineva.

Cum sa reactionezi cand cineva barfeste fara mila?

In loc sa pui intrebari si sa intretii curiozitatea este de preferat sa deviezi subiectul si sa spui ceva in genul:

 1. “Am remarcat ca vorbesti foarte des despre X. Sunt curioasa de ce esti atat de interesata de viata ei”
 2. “Hai sa ne punem putin in locul lui X. Tu cum te-ai simti?
 3. “Sunt mult mai curioasa sa stiu ce ai mai facut tu si care este viata ta”
 4. “Haide sa vorbim despre ceva pozitiv sau sa ne hotaram ce vom face in aceasta dupa-amiaza”
 5. “Nu-mi place sa ascult pareri negative despre cineva, numai daca ne concentram sa gasim o solutie ca sa si ajutam persoana respectiva”

Prin urmare, retine ca barfa scoate la suprafata propria ta nesiguranta si doza de rautate pe care o ai. Nu merita sa-ti consumi energia cu asa ceva si nici sa impovarezi prietenii cu acest lucru.

Informatia zilei:  Care sunt cele mai lungi cuvinte din limba romana?