2 tehnologii ale invertoarelor de sudura si accesoriile pentru formarea setului

Invertoarele de sudura sunt aparate de sudura monofazate care sunt dorite de sudorii meseriasi. Sudorii cunosc si tehnologiile principale aplicate unui invertor de sudura sau altuia, si se intereseaza sa cumpere (de pe Internet, mai nou) seturi intregi care contin atat invertoarele in speta, cat si accesoriile fara de care efectiv, lucrul  ar fi imposibil sau realizabil numai cu alte accesorii poate nu la fel de potrivite.

 invertoare sudura proweld

Sunt doua tehnologii care predomina piata de invertoare folosite pentru sudura. Acestea vor fi explicate pe scurt in randurile ce urmeaza, pentru ca difera destul de mult ca procedura si efecte, desi sudarea, pentru un neavizat, reprezinta acelasi lucru, indiferent ce se sudeaza si cum.

Cele 3 tehnologii  predominante pe piata de invertoare de sudura

invertoare sudura

Pentru ca producatorul Proweld de invertoare de sudura comercializeaza aparate si de o tehnologie, si de alta, va fi dat ca exemplu. Prima tehnologie permite sudarea prin procedeul MMA (Manual Metal Arc) si implica electrozii inveliti in curent continuu. Aparatul Proweld Mini 160PI, cu putere intre 20 A si 160 A, este un exemplu.

Informatia zilei:  Aerul conditionat: MITURI si AVANTAJE

Un alt exemplu, imbunatatit, este invertor sudura MMA-180PI cu 180 A, care sustine si o alta tehnologie, cea TIG/WIG (pe gaz). Este un invertor care poate opera pe cele doua tehnologii, dar pentru tehnologie pe gaz sunt necesare anumite accesorii care nu se regasesc neaparat la set in cadrul magazinelor online.

Oricum, sudarea cu MMA este cea mai intalnita, de aceea se promoveaza mai mult, inclusiv pe magazinul online Vexio.ro, unde cele doua modele de invertoare de sudura marca Proweld se regasesc spre vanzare. Cea de-a treia tehnologie este sudarea sub strat de flux, care prezinta cateva defecte tehnologice si de aceea este cea mai putin incurajata dintre cele trei.

Informatia zilei:  HOME&DECO : 5 Lucruri care NU trebuie sa iti lipseasca din casa, pentru o viata mai usoara

Exista un indiciu clar care stabileste ce tehnologie de sudura este mai „populara”, mai des intalnita: cat de mult apare tehnologia respectiva in descrierea aparatelor de tip invertor de sudura afisate online, spre vanzare. Vexio.ro dovedeste faptul ca tehnologia MMA este castigatoare.

Ce cuprinde setul invertoarelor pentru sudura care se comercializeaza in online?

invertor sudura

Aparatele acestea nu se comercializeaza singure, ci incadrate intr-un set care de obicei contine:

  • Cablu cu cleste portelectrod si conector
  • Cablu cu cleste de masa si conector
  • Masca de mana, din plastic
  • Perie de sarma cu ciocanel pentru zgura
  • Curea pentru transport
  • Uneori si duza, si pistolet
Informatia zilei:  Bateriile pentru bucatarie necesare pentru usurarea treburilor casnice

Aceste elemente apar la seturile de la Proweld. Si cureaua este adaugata, deoarece greutatea invertoarelor este mai mare de 5 kg. Cablurile sunt potrivite pentru acest tip de folosire, avand clesti speciali si conectori potriviti. Masca si peria vin mult in ajutorul sudorilor.

Nu-si au locul aici datele despre pistolet, duza, calitatea sudurii sau alte particularitati, tehnologice sau nu. Este bine de stiut, insa, ca fiecare aspect privitor la invertoarele de sudura se va regasi in calitatea sudurii si in usurinta cu care sudorii isi pot practica meseria.